Voorburg ‘t Loohof

Dit complex is geen afgesloten bastion, maar is zodanig ontworpen dat het mooi aansluit op de omgeving. De woningen worden gerealiseerd in twee verschillende rijtjes. Eén wat hoger rijtje met appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen wordt gebouwd tegenover al bestaande appartementencomplexen. Het andere rijtje, dat bestaat uit lage eengezinswoningen, komt te liggen tegenover een al wat ouder buurtje met eengezinswoningen. Aan de voorkant van het complex staan beide rijtjes met elkaar in verbinding via een grote transparante entree. Die biedt toegang tot twee lage hoektorens met kleinere stadsappartementen met balkonnetjes. Aan de achterkant van het complex bevindt zich de ingang naar de overdekte parkeergarage.

Privacy
We wilden de woningen zoveel mogelijk hun eigen voordeur geven, zodat je echt kunt zeggen: “Kijk, dat is mijn huis.” De eengezinswoningen hebben een eigen tuin, waarbij de tuinen van het hogere rijtje boven op de parkeergarage komen te liggen. De maisonnettes en appartementen van dit rijtje hebben hun eigen dakterras. We hebben de tuinen, dakterrassen en balkonnetjes op zo’n manier ontworpen dat het bijna onmogelijk is om bij elkaar naar binnen te kijken. Privacy vinden we dan ook erg belangrijk. De galerij aan de voorkant van het complex hebben we daarom ook alleen aan de straatkant transparant gemaakt. Die nadruk op privacy betekent niet dat het complex je een ‘opgesloten’ gevoel geeft. We maken veel gebruik van transparante, gebeitste, houten lamellen die het complex juist een heel open karakter geven.

Locatie Voorburg ‘t Loohof, Voorburg
Opdrachtgever Heren2 / Herenbouw
Opdracht 35 woningen
Totale opp. 5.200 m²
Looptijd 2009

Contactpersoon

ir. Patrick Virginia MRE

Directeur

+31 20 61 89 365

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200