Hotel Houthavens

Twee hotels zijn in de Houthavens ontwikkeld voor de Amerikaanse hotelgigant Marriott. Er is een vestiging van Moxy, de splinternieuwe designformule, en een Residence Inn short-stay-hotel.

Eén gebouw huisvest twee Marriott hotels met in totaal 180 kamers; het jonge en hippe “Moxy” met 120 kamers en het luxere “Residence Inn” met 60 kamers, gericht op gasten die langere tijd van huis zijn.

Beide hotels delen elkaars voorzieningen zonder door elkaar te lopen en bevinden zich in een pand dat uitkijkt over het IJ en waar tevens het restaurant Lars is ondergebracht en The Athletics Club met een fitnessruimte, een zwembad en een spa.

Het overkoepelende interieur-ontwerpconcept voor de beide hotels refereert aan de stad en de aan de positie in de houthavens. Beton, hout, leer en grove breisels passen bij de industriële en maritieme sfeer. Daarbinnen hebben beide hotels een eigen concept passend bij de doelgroep. Voor het hippe MOXY “famous dutch DJ’s” voor Residence Inn, dat gelegen is op de bovenste etages, is het “Hollandse licht” als thema gebruikt, zoals in de werken van Vermeer, warme blauwtinten gecombineerde met vergrijsde houtsoorten.

De bouw van het hotel is gestart in 2016 en is in januari 2018 opgeleverd en is sindsdien open voor publiek.

Locatie Hotel Houthavens, Amsterdam
Opdrachtgever Houthavens Beheer BV
Opdracht Projectontwikkeling
Totale opp. 9.800 m² BVO
Looptijd 2015-2017

Foto's

Locatie

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200